Révolusi Rusia

Révolusi Rusia mangrupikeun kagiatan groundbreaking anu henteu ngan ukur ngarobih kursus Rusia, éta ogé ngawangun abad 20th di dunya.

révolusi rusia

Dina turn 20 abad ka-8, Rusia mangrupikeun salah sahiji kakaisaran pangageungna sareng pangkuatna di dunya. Landmass badé ti Éropa ka Asia sareng ngiringan hiji-genep ti dunya. Populasi Rusia ngaleuwihan 100 juta jalma, ngalangkungan puluhan étnis sareng grup basa. Angkatan perang anu seueur wanci panggedéna di dunya.

Sanajan ukuranana sareng kakawasaan anu ageung, Rusia parantos abad pertengahan sapertos anu modern. Kakaisaran Rusia diparéntah ku ngan hiji lalaki, Tsar Nicholas II, anu dipercaya otoritas politikna mangrupikeun kado ti Allah. Dina 1905, kakuatan otokratik Tsar ditantang ku reformis sareng revolusioner milarian nyiptakeun Rusia demokratis modern. Rezim heubeul salamet tantangan tina 1905 - tapi ideu sareng kakuatanna anu henteu dileungitkeun henteu sirna.

Perang Dunya I janten katalis pikeun révolusi di Rusia. Sapertos karajaan lawas Eropa anu sanés, Rusia nyerang perang kalayan henteu sabar sareng tanpa panginten kana akibatna. Ku 1917, perang ngirangan jutaan maotna, ngiringan ékonomi Rusia sareng ngirangan dukungan populér pikeun tsar sareng rezim na.

Nicholas dipiceun tina kakawasaan sareng diganti ku pamaréntahan samentawis - tapi rézim énggal ieu ngadangukeun tantanganna sorangan, sapertos tekenan perang anu terus-terusan sareng ningkat radikalisme di antawis kelas. Révolusi kadua dina Oktober 1917 nempatkeun Rusia di panangan na Bolsheviks, sosialis sosial radical dipimpin ku Vladimir Lenin.

Lenin sareng Bolsheviks ngalegaan kahadean tina Marxism sareng jangji masarakat anu langkung hadé pikeun kelas pagawéan. Tapi naha aranjeunna tiasa ngahargaan sareng nunaakeun jangji ieu? Bisa Lenin sareng rezim na énggal ningkatkeun kaayaan pikeun para pagawé, bari ngatasi rampasan perang sareng nyeret Rusia ka dunya modéren?

Situs wéb Revolusi Rusia Sejarah Alpha mangrupikeun sumberdaya kualitas buku anu lengkep pikeun ngulik kajadian di Rusia antara 1905 sareng 1924. Éta ngandung leuwih ti 400 béda sumber primér sareng sekundér, kalebet rinci ringkesan topik, dokumén jeung perwakilan grafis. Website kami ogé ngandung bahan rujukan sapertos peta jeung peta konsep, garis wanci, kekecapan, a 'saha saha'sareng inpormasi dina historiografi jeung sajarah. Siswa ogé tiasa nguji kanyaho sareng ngémutan deui ku rupa kagiatan online, kalebet kuis, crosswords jeung kecap barang. Sumber primér kumisan, sadaya eusi dina Sejarah Sejarah ditulis ku guru anu berkualitas sareng berpengalaman, panulis sareng sejarawan.

Kalayan ti sumber primér, sadaya eusi dina situs wéb ieu nyaéta © Alpha History 2019. Eusi ieu tiasa henteu disalin, diterbitkeun atanapi dialihkeun deui tanpa ijin nyata tina Sejarah Sejarah Alpha. Kanggo inpormasi anu langkung lengkep ihwal ngagunakeun halaman wéb sareng Alpha History, mangga tingal wé Sarat Pamakéan.