Jérman Nazi

Carita Jérman Nazi parantos kagum sareng jutaan jalma. Dimimitian ku gagalna Républik Weimar sareng lekasan kalayan karahayon tina Perang Dunya II sareng Holocaust. Di antawisna, Nazism kapangaruhan jutaan jalma sareng ngarobih kursus sajarah modéren.

germany nazi

Nazi mangrupikeun sakelompok nasionalis radikal anu ngawangun partéy pulitik sorangan di 1919. Dipimpin ku Adolf Hitler, saurang kopral anu kantos ngajabat dina Perang Dunya I, Pesta Nazi tetep leutik sareng teu kapinteran pikeun kalolobaan 1920.

Serangan na depresi Great sareng dampak traumatisna di Jerman ningali Hitler sareng Nazi narik dukungan langkung. Nazi nampilkeun diri salaku pilihan anu anyar sareng alternatif pikeun jalma Jerman nekat. Aya sakedik perkawis Hitler sareng Naskah, kumaha. Kaseueuran obsesi - kakuatan nagara, pamaréntahan otoriter, nasionalisme panatik, sosial Darwinisme, kabersihan purba, rearmament militér sareng penaklukan - nyaéta ideu jaman baheula, sanés ka hareup.

Ku 1930, Nazi parantos janten pésta pangbadagna di Jérman Reichstag (parlemén). Pangrojong ieu nyumbang kana pelantikan Adolf Hitler salaku Canselor dina Januari 1933.

Hitler sareng pengikut na gaduh kakawasaan ampir dua belasan taun tapi dampakna ka Jerman jerona pisan. Dina sababaraha taun, Nazi tiwas dina démokrasi sareng nyiptakeun nagara totalitas hiji-partéy.

Hirup jutaan Jérman dirobih, sawaréh pikeun anu langkung saé, seueur anu langkung goréng. awewe nitah balik deui ka bumi sareng teu kaasup politik sareng gaw. barudak proktrok sareng ideu sareng niley Nazisme. Sakola sareng gaweyan dirévisi pikeun ngarobih tujuan Nazi. Lemes atanapi ngaganggu gugus sosial atanapi ras - ti Yahudi ka gering mental - henteu kaasup atanapi ngaleungitkeun.

Nazi ogé ngala dunya nyegerkeun dina militisme galloping anu kantos nyetél Jerman kana Perang Dunya I dua puluh taun ka pengker. Pamustunganana, dina ahir 1930, Hitler netepkeun perkawis wilayah Jerman, kawijakan anu nyababkeun perang anu paling bunuh dina sajarah manusa.

Situs wéb Alpha History's Nazi Jerman mangrupikeun sumberdaya kualitas buku komprehensif pikeun ngulik kebangkitan Nazi sareng Jerman antara 1933 sareng 1939. Éta ngandung ratusan sumber primér sareng sekundér anu béda, kaasup anu detil ringkesan topik jeung dokumén. Website kami ogé ngandung bahan rujukan sapertos garis wanci, kekecapan, hiji 'saha anu' sareng inpormasi dina historiografi. Siswa ogé tiasa nguji kanyaho sareng ngémutan deui ku rupa kagiatan online, kalebet kuis, crosswords jeung kecap barang. Sumber primér kumisan, sadaya eusi dina Sejarah Sejarah ditulis ku guru anu berkualitas sareng berpengalaman, panulis sareng sejarawan.

Kalayan ti sumber primér, sadaya eusi dina situs wéb ieu nyaéta © Alpha History 2019. Eusi ieu tiasa henteu disalin, diterbitkeun atanapi dialihkeun deui tanpa ijin nyata tina Sejarah Sejarah Alpha. Kanggo inpormasi anu langkung lengkep ihwal ngagunakeun halaman wéb sareng Alpha History, mangga tingal wé Sarat Pamakéan.