Revolusi Perancis

Revolusi Perancis parantos ampir sadayana anu aya hubunganana sareng révolusi - royal gagah, aristokrat ambisius, pajeg tinggi, gagal panen, kakurangan kadaharan, petani lapar, kota-kota ambek, jinis kaadilan, bohong, korupsi, kekerasan mob, radikal sareng weirdos, rumor sareng konspirasi, teror anu dituduh negeri sareng mesin sirah-motong.

révolusi Perancis

Sanaon henteu révolusi munggaran ti jaman modéren, Révolusi Perancis parantos ngukur révolusi anu sanés ditimbang. Peristiwa politik sareng sosial di 18 abad ka-100 Perancis parantos diulik ku jutaan jalma - ti sarjana nepi ka murid di SMA. The badai Bastille dina Juli 14th 1789 parantos janten salah sahiji waktos anu nyatakeun sejarah Kulon, hiji motif anu sampurna dina révolusi. Lalaki sareng awéwé révolusionér Perancis - Louis XVI, Marie Antoinette, Marquis de Lafayette, Honore Mirabeau, Georges Danton, Jean-Paul Marat, Maximilien Robespierre sareng anu sanés - parantos ditaliti, dianalisa sareng diinterpretasi. Sajarah parantos ngiringan langkung ti dua abad ngevaluasi Revolusi Perancis, nyobian mutuskeun naha éta kabisat kamajuan atanapi katurunan barbarisme.

Dina glance kahiji, sabab Révolusi Perancis sigana langsung. Dina ahir abad 18, masarakat Perancis kantos ngaraosan kasaruaan kasar sareng eksploitasi. Hierarki sosial anu aya diperyogikeun Perumahan Katilu, masarakat umum, pikeun ngalaksanakeun pagawéan samentawis ogé ngirangan beban pajak. Raja cicing di pamisahan maya di Versailles, his pamaréntahan karajaan dina téori mutlak dina téori tapi henteu aya akal dina kanyataan. Perbendaharaan nasional ampir kosong, dikaluarkeun ku salah urus, teu efisien, korupsi, ngabebankeun belanja sareng partisipasi dina perang asing.

Ku kasepna 1780, menteri raja-raja narékahan narékahan pikeun ngalaksanakeun pembaharuan fiskal. Anu dimimitian salaku sengketa ngeunaan réformasi pajeg anu diusulkeun samentawis gerakan kanggo parobihan politik sareng konstitusi. Konfrontasi di éta Estates-General dina pertengahan 1789 nyababkeun formasi Majelis Nasional, kahiji sababaraha pamaréntahan revolusioner. Kajadian ieu, tanpa ancaman atanapi getir getih, ngusulkeun yén transisi kakawasaan parah mungkin. Dina sababaraha minggu anu bakal datang, gelombang kekerasan populér - di Paris, di padésan jeung at Versailles téa - dicitak dina révolusi getih anu datang.

Situs web Revolusi Perancis Sajarah Alpha History mangrupikeun sumberdaya kualitas buku anu lengkep pikeun diajarkeun kajadian di Perancis dina ahir 1700. Éta ngandung leuwih ti 500 béda sumber primér sareng sekundér, kalebet rinci ringkesan topik, dokumén jeung perwakilan grafis. Website kami ogé ngandung bahan rujukan sapertos peta jeung peta konsep, garis wanci, kekecapan, hiji 'saha anu saha' sareng inpormasi dina historiografi jeung sajarah. Siswa ogé tiasa nguji kanyaho sareng ngémutan deui ku rupa kagiatan online, kalebet kuis, crosswords jeung kecap barang.

Kalayan sumber sumber primér, sadaya eusi dina Sejarah Sejarah ditulis ku guru-guru, panulis sareng sejarawan. Langkung seueur inpormasi dina situs wéb ieu sareng kontributorna tiasa kapanggih di dieu.

Kalayan henteu aya sumber utama, sadaya eusi dina situs wéb ieu nyaéta © Alpha History 2018-19. Eusi ieu tiasa henteu disalin, diterbitkeun atanapi dialihkeun deui tanpa ijin nyata tina Sejarah Sejarah Alpha. Kanggo inpormasi anu langkung lengkep ihwal ngagunakeun halaman wéb sareng Alpha History, mangga tingal wé Sarat Pamakéan.