Révolusi Amérika

nu Revolusi Amérika dimimitian dina pertengahan 1760s minangka pemberontakan para penjajah Inggris anu tinggal di sapanjang basisir wétan Amérika Kalér. Akhirna dina 1789 kalayan nyiptakeun hiji bangsa énggal, anu disokong ku konstitusi ditulis sareng sistem pamaréntahan anyar.

revolusi kumbuh

Révolusi Amérika ngagaduhan pangaruh anu penting dina sajarah modéren. Éta nangtang sareng ngaleungitkeun kakuatan absolutist monarki Éropa. Éta ngagentos karajaan Inggris kalayan pamaréntah anu fungsina dumasar kana prinsip Pencerahan Republicanisme, kedaulatan populér sareng pamisahan kakuatan.

Révolusi Amérika nunjukkeun révolusi tiasa sukses sareng yén jalma biasa tiasa maréntah sorangan. Pamendak sareng conto na inspirasi Révolusi Perancis (1789) sareng gerakan nasionalis sareng kamerdikaan. Sacara penting, Révolusi Amérika ngalahirkeun Amérika Serikat, hiji bangsa anu nilai politik, kakuatan ékonomi sareng kakuatan militer parantos ngawangun sareng ngartikeun dunya modéren.

Carita Révolusi Amérika nyaéta salah sahiji parobahan gancang sareng kamajuan. Sateuacan 1760, koloni Amérika 13 ngaraosan puluhan kamakmuran ékonomi sareng hubungan anu hadé sareng Inggris. Kaseueuran Amerika nganggap diri salaku Briton setia; aranjeunna eusi janten poko raja Inggris anu wijaksana sareng bageur tibatan budak sareng juragan sababaraha zalim. Éta révolusi tiasa bentang di masarakat kolonial Amérika siga anu henteu hurung.

Salila pertengahan 1760, kasatiaan ieu ka Inggris diuji ku masalah anu jitu aya masalah: henteu satuju, sareng debat ngeunaan kabijakan pamaréntah sareng pajeg. Dina hiji dasawarsa, patani Amérika teras nyalira sorangan sareng bakul-bakalan sareng jalan sareng mnta perang ngalawan tentara Inggris di Lexington, Massachusetts. Ku pertengahan 1776, politikus Amérika nganggep yén beungkeut sareng Inggris sahingga henteu rusak ogé aranjeunna milih kamerdékaan. Kamerdékaan ieu mawa dua tantangan: perang sareng Inggris, kakawasaan militer anu unggul di dunya, sareng peryogi sistem pamaréntahan anyar. Minuhan tantangan ieu ditandaan fase ahir Révolusi Amérika.

Website Révolusi Alfa Sejarah Alpha History ngandung ratusan sumber primér sareng sekundér pikeun ngabantosan anjeun ngartos kajadian di Amérika antawis 1763 sareng 1789. Kami halaman topik, anu ditulis ku guru berpengalaman sareng sejarawan, nyayogikeun ringkesan acara penting sareng masalah. Éta dirojong ku bahan rujukan sapertos garis wanci, kekecapan, profil biografi, peta konsep, cutatan, historiografi sareng profil nonjol sajarah. Website kami ogé ngandung rentang kagiatan online sapertos crosswords sareng sababaraha pilihan kuis, dimana anjeun tiasa nguji sareng ngaréspon pamahaman anjeun dina révolusi.

Kalayan henteu aya sumber utama, sadaya eusi dina situs wéb ieu nyaéta © Alpha History 2015-19. Eusi ieu tiasa henteu disalin, diterbitkeun atanapi dialihkeun deui tanpa ijin nyata tina Sejarah Sejarah Alpha. Kanggo inpormasi anu langkung lengkep ihwal ngagunakeun halaman wéb sareng Alpha History, mangga tingal wé Sarat Pamakéan.