Revolucioni Francez

Revolucioni Francez kishte pothuajse gjithçka që ne shoqëronim me revolucionet - mbretër të egër, aristokratë ambiciozë, taksa të larta, korrje të dështuara, mungesa ushqimore, fshatarë të uritur, qytetarë të zemëruar, seks, gënjeshtra, korrupsion, dhunë në turmë, radikalë dhe çudira, thashetheme dhe komplote, terrorizëm të sanksionuar nga shteti dhe makina për prerje koke.

revolucion francez

Megjithëse jo revolucioni i parë i epokës moderne, Revolucioni Francez është bërë masa kundër së cilës peshohen revolucionet e tjera. Përpjekjet politike dhe sociale në shekullin 18 në Francë janë studiuar nga miliona njerëz - nga studiues të shkollës së mesme deri në studentë në shkollë të mesme. furtuna e Bastille në korrik 14th 1789 është bërë një nga momentet përcaktuese të historisë perëndimore, një motiv i përsosur i një populli në revolucion. Burrat dhe gratë e Francës revolucionare - Louis XVI, Marie Antoinette, Marquis de Lafayette, Honore Mirabeau, Georges Danton, Jean-Paul Marat, Maximilien Robespierre dhe të tjerët - janë studiuar, analizuar dhe interpretuar. historianët kanë kaluar më shumë se dy shekuj duke vlerësuar Revolucionin Francez, duke u përpjekur të vendosin nëse ishte një hap përparimi ose një zbritje në barbarizëm.

Në pamje të parë, shkaqet e Revolucionit Francez duken të drejtpërdrejta. Nga fundi i shekullit 18th, populli i Francës kishte duruar shekuj të pabarazisë dhe shfrytëzimit bruto. Hierarkia mbizotëruese shoqërore kërkonte Pasuria e Tretë, zakonshëm të kombit, të kryejë punën e tij, ndërsa gjithashtu ngarkon edhe barrën e taksave. Mbreti jetoi në izolim virtual në Versajë, i tij qeveria mbretërore absolutist në teori por joefektiv në realitet. Thesari kombëtar ishte pothuajse i zbrazët, i drenazhuar nga keqmenaxhimi, joefikasiteti, korrupsioni, shpenzimet e përhapura dhe pjesëmarrja në luftërat e huaja.

Deri në fund të 1780, ministrat e mbretit ishin në kërkim të dëshpëruar për të zbatuar reformat fiskale. Farë filloi si mosmarrëveshje për reformat e propozuara të taksave shpejt u zhvendos në një lëvizje për ndryshime politike dhe kushtetuese. Një konfrontim në Estates i Përgjithshëm në mesin e 1789 çoi në formimin e një Asambleje Kombëtare, e para nga disa qeveri revolucionare. Këto ngjarje, pa kërcënime ose gjakderdhje, sugjeruan që një tranzicion paqësor në pushtet ishte i mundur. Gjatë javëve të ardhshme, një valë dhune popullore - në Paris, në fshat dhe në vetë Versajën - la të kuptohet se do të vijë një revolucion më i përgjakshëm.

Uebfaqja e Revolucionit Francez të Alpha History është një burim gjithëpërfshirës për cilësinë e librave shkollorë për të studiuar ngjarje në Francë në fund të 1700. Ai përmban më shumë se 500 burime të ndryshme parësore dhe dytësore, përfshirë detaje përmbledhjet e temave, Dokumentet dhe paraqitje grafike. Uebfaqja jonë gjithashtu përmban materiale referimi si psh Harta dhe hartat e koncepteve, afatet kohore, fjalorë, Një 'Kush eshte kush' dhe informacione mbi historiografi dhe historianët. Studentët gjithashtu mund të testojnë njohuritë e tyre dhe të rikujtojnë me një sërë aktivitetesh në internet, përfshirë kuize, fjalëkryq dhe wordsearches.

Me përjashtim të burimeve parësore, e gjithë përmbajtja në Alpha History është shkruar nga mësues të kualifikuar, autorë dhe historianë. Më shumë informacion mbi këtë faqe në internet dhe kontribuesit e saj mund të jenë gjetur këtu.

Me përjashtim të burimeve parësore, e gjithë përmbajtja në këtë uebfaqe është © Alpha History 2018-19. Kjo përmbajtje nuk mund të kopjohet, ribotohet ose rishpërndahet pa lejen e shprehur të Historisë Alpha. Për më shumë informacion në lidhje me përdorimin e faqes dhe përmbajtjes së Alpha History, ju lutemi referojuni tonë Kushtet e Përdorimit.