Revolusi Rusia

Revolusi Rusia minangka prastawa groundbreaking sing ora mung ngganti dalan Rusia, iki uga nggawe abad 20th ing saindenging jagad.

revolusi rusia

Ing pungkasan abad 20, Rusia ana salah sawijining kerajaan paling gedhe lan paling kuwasa. Landmass sawijining saka sudhut Eropa menyang Asia lan ngliwati siji-enem semesta. Populasi Rusia ngluwihi 100 yuta wong, sing tikel karo kelompok etnik lan basa. Tentara tentrem sing isih dadi paling gedhe ing donya.

Sanajan ukuran lan kekuwatan sing gedhe banget, Rusia isih abad pertengahan kaya modhèrn. Kakaisaran Rusia dipimpin mung siji wong, Tsar Nicholas II, sing percaya marang panguwasa politik minangka hadiah saka Gusti Allah. Ing 1905, kekuwatan otokratik Tsar ditantang dening reformis lan revolusioner ngupaya nggawe Rusia demokratis modern. Regimen lawas slamet tantangan 1905 - nanging ide lan meksa sing diluncurake ora ilang.

Perang Dunia I dadi pemangkin revolusi ing Rusia. Kaya dene monarki lawas Eropa liyane, Rusia dadi perang kanthi semangat lan tanpa mikir babagan akibat kasebut. Miturut 1917, perang kasebut nyebabake mayuta-yuta mati, ngrusak ekonomi Rusia lan nyuda dukungan populer kanggo tsar lan rezimnya.

Nicholas dicopot saka kekuwatan lan diganti karo pemerintah sementara - nanging rezim anyar iki ngadhepi tantangan dhewe, kayata tekanan perang lan radikalisme sing terus-terusan ing antarane kelas-kelas kerja. Revolusi kapindho ing Oktober 1917 nempatake Rusia ing tangan Bolsheviks, sosialis radikal dipimpin Vladimir Lenin.

Lenin lan Bolsheviks nambahi kabecikan ing Marxism lan janji karo masyarakat sing luwih apik kanggo kelas pekerja. Nanging, dheweke bisa ngajeni lan netepi janji kasebut? Apa Lenin lan rezim anyar bisa nambah kahanan kanggo para pekerja, nalika ngatasi kerusakan perang lan nyeret Rusia menyang jagad modern?

Situs web Revolusi Riwayat Alpha History minangka sumber teks kualitas lengkap kanggo sinau babagan Rusia ing antarane 1905 lan 1924. Isine luwih saka sumber utama primer lan sekunder 400, kalebu rinci ringkesan topik, dokumen lan perwakilan grafis. Situs web kita uga ngemot bahan referensi kayata maps lan peta konsep, garis wektu, kinclong, sing 'sinten'lan informasi babagan riwayat lan sejarawan. Siswa uga bisa nguji kawruh lan kelingan kanthi macem-macem kegiatan online, kalebu kuis, tembung silang lan wordsearches. Sumber utami, kabeh konten ing Sejarah Sejarah ditulis dening guru, penulis lan sejarawan sing berkualitas lan ahli.

Kajaba saka sumber utama, kabeh konten ing situs web iki yaiku © Alpha History 2019. Konten iki bisa uga ora disalin, diterbitake utawa didistribusikake tanpa idin asli Sejarah Alpha. Kanggo informasi luwih lengkap babagan panggunaan situs web lan Sejarah Alpha History, waca babagan Katentuan Pangginaan supados langkung.