Nazi Jerman

Ing crita Nazi Jerman wis nggumunake wong lan jutaan wong. Iki diwiwiti kanthi gagal Republik Weimar lan pungkasane medeni Perang Donya II lan Holocaust. Antarane, Nazisme mengaruhi mayuta-yuta wong lan ngganti dalan sejarah modern.

germany nazi

Nazi minangka klompok nasionalis radikal sing mbentuk partai politik dhewe ing 1919. Dipimpin dening Adolf Hitler, mantan perusahaan sing tau njabat ing Perang Dunia I, Partai Nazi tetep cilik lan ora duwe pengaruh kanggo umume 1920.

Serangn saka Depresi Great lan pengaruh traumatik ing Jerman ndeleng Hitler lan Nazi entuk dhukungan luwih akeh. Nazi nampilake awake dhewe minangka pilihan anyar lan alternatif kanggo wong Jerman sing nekat. Nanging durung ana babar pisan babagan Hitler lan Nazi. Umume obsess - kekuwatan negara, pamrentah otoriter, nasionalisme fanatik, Darwinisme sosial, kemurnian kaum, rearmament lan penjajahan - yaiku gagasan saka jaman biyen, dudu mbesuk.

Dening 1930, para Nazi wis dadi pesta paling gedhe ing Jerman Reichstag (parlemen). Dhukungan kasebut nyumbang kanggo janjian saka Adolf Hitler minangka Kanselir ing Januari 1933.

Hitler lan para pandhereke duwe kekuwatan sajrone udakara udakara udakara taun nanging pangaruhe ing Jerman saya jero. Ing sawetara taun, Nazi mateni demokrasi lan nyipta negara totalitas siji partai.

Urip ing pirang-pirang yuta wong Jerman diganti, sawetara sing luwih apik, akeh sing luwih ala. Wadon didhawuhi bali ing omah lan ora kalebu politik lan ing papan kerja. anak wis indoktrok karo ide lan nilaian Nazi. Sekolah lan papan kerja diowahi supaya bisa ngrampungake tujuan Nazi. Klompok sosial utawa rasis sing ngganggu utawa ngganggu - saka Yahudi menyang gerah mental - disisih utawa diilangi.

Nazi uga mbanting jagad iki urip ulang militarisme galloping sing wis nggawa Jerman menyang Perang Dunia I rong puluh taun kepungkur. Pungkasane, ing pungkasan 1930, Hitler netepake babagan ngembangake wilayah Jerman, kabijakan sing nyebabake perang paling gedhe ing sejarah manungsa.

Situs web Alpha History's Nazi Jerman minangka sumber teks kualitas lengkap kanggo sinau babagan kebangkitan Nazi lan Jerman ing antarane 1933 lan 1939. Isine atusan macem-macem sumber primer lan sekunder, kalebu rinci ringkesan topik lan dokumen. Situs web kita uga ngemot bahan referensi kayata garis wektu, kinclong, sing 'sapa sing' lan informasi babagan riwayat. Siswa uga bisa nguji kawruh lan kelingan kanthi macem-macem kegiatan online, kalebu kuis, tembung silang lan wordsearches. Sumber utami, kabeh konten ing Sejarah Sejarah ditulis dening guru, penulis lan sejarawan sing berkualitas lan ahli.

Kajaba saka sumber utama, kabeh konten ing situs web iki yaiku © Alpha History 2019. Konten iki bisa uga ora disalin, diterbitake utawa didistribusikake tanpa idin asli Sejarah Alpha. Kanggo informasi luwih lengkap babagan panggunaan situs web lan Sejarah Alpha History, waca babagan Katentuan Pangginaan supados langkung.