Revolusi Prancis

Revolusi Prancis meh kabeh sing kita gandhengake karo revolusi - royal sing nggegirisi, aristokrat sing ambisius, pajak tinggi, gagal panen, kekurangan panganan, petani luwe, wong kutha sing nesu, jinis, goroh, korupsi, panganiaya, radikal lan aneh, desas-desus lan konspirasi, teror sing dileksanakake negara lan mesin sirah-motong.

revolusi french

Sanajan ora ana revolusi pisanan ing jaman modern, Revolusi Prancis wis dadi langkah kanggo revolusi liya sing ditimbang. Gangguan politik lan sosial ing abad 18th Prancis wis diteliti karo mayuta-yuta wong - saka sarjana wiwit dhuwur nganti siswa ing sekolah tinggi. Ing badai Bastille ing Juli 14th 1789 wis dadi salah sawijining momen sing paling jelas babagan sejarah Kulon, motif wong sing duwe revolusi. Pria lan wanita revolusioner Prancis - Louis XVI, Marie Antoinette, Marquis de Lafayette, Kehormatan Mirabeau, Georges Danton, Jean-Paul Marat, Maximilien Robespierre lan liyane - wis diteliti, dianalisa lan diinterpretasi. Sejarawan wis nglampahi luwih saka rong abad kanggo ngevaluasi Revolusi Prancis, nyoba mutusake manawa ana kemajuan utawa keturunan barbarisme.

Ing sepisanan, sabab-sebab Revolusi Prancis katon langsung. Ing pungkasan abad 18th, masarakat ing Perancis ngalami ketimpangan kasar lan eksploitasi pirang-pirang abad. Hierarki sosial sing isih ana mbutuhake Estat katelu, umume para bangsa, kanggo nindakake pakaryane nalika uga kudu ngrebut pajak. Sang Prabu manggon ing pamisahan virtual ing Versailles, kang kraton pengaruhe ing teori nanging ora ana ing kasunyatan. Perbendaharaan nasional meh kosong, dikendhaleni dening salah urus, ora efisien, korupsi, nglampahi mbuwang lan partisipasi ing perang asing.

Ing pungkasan 1780s, menteri raja kepengin banget ngetrapake pembaharuan fiskal. Apa sing diwiwiti minangka perselisihan babagan pembaharuan pajeg sing diusulake bakal cepet dadi gerakan kanggo owah-owahan politik lan konstitusi. Konfrontasi ing Umum-Estates ing pertengahan 1789 nyebabake pembentukan Majelis Nasional, pisanan saka sawetara pemerintah revolusioner. Kedadeyan kasebut, tanpa ana ancaman utawa pertumpukan getih, ngusulake manawa transisi tentrem bisa ditindakake. Sajrone minggu kepungkur, gelombang panganiaya populer - ing Paris, ing deso lan ing Versailles dhewe - dicenthang kanthi revolusi sing luwih getih sing bakal teka.

Situs web Revolusi Prancis Sejarah Sejarah Alpha minangka sumber buku kualitas gratis kanggo sinau babagan acara ing Prancis ing 1700 pungkasan. Isine luwih saka sumber utama primer lan sekunder 500, kalebu rinci ringkesan topik, dokumen lan perwakilan grafis. Situs web kita uga ngemot bahan referensi kayata maps lan peta konsep, garis wektu, kinclong, a 'sopo lan informasi ing riwayat lan sejarawan. Siswa uga bisa nguji kawruh lan kelingan kanthi macem-macem kegiatan online, kalebu kuis, tembung silang lan wordsearches.

Kajaba kejaba sumber utami, kabeh konten ing Sejarah Sejarah ditulis dening guru, penulis lan sejarawan sing berkualitas. Luwih lengkap informasi babagan situs web iki lan para kontributor ditemokake ing kene.

Kajaba saka sumber utama, kabeh konten ing situs web iki yaiku © Alpha History 2018-19. Konten iki bisa uga ora disalin, diterbitake utawa didistribusikake tanpa idin asli Sejarah Alpha. Kanggo informasi luwih lengkap babagan panggunaan situs web lan Sejarah Alpha History, waca babagan Katentuan Pangginaan supados langkung.