Revolusi Amerika

The Revolusi Amerika diwiwiti ing pertengahan 1760 minangka pemberontakan para penjajah Inggris sing manggon ing pinggir segara wétan Amerika Utara. Iki rampung ing 1789 kanthi nggawe negara anyar, sing didhukung dening konstitusi sing ditulis lan sistem pamaréntahan anyar.

revolusi american

Revolusi Amerika duwe pengaruh penting ing sejarah modern. Iki nantang lan ngrusak kekuwatan monarki monarki Eropa. Ngganti monarki Inggris dadi pamrentah sing fungsine adhedhasar prinsip Pencerahan Republicanisme, kedaulatan populer lan pamisahan kekuwatan.

Revolusi Amerika nuduhake manawa revolusi bisa sukses lan manawa wong biasa bisa mrentah dhewe. Idea lan conto menehi inspirasi Revolusi Prancis (1789) lan gerakan nasionalisme lan kamardikan. Sing paling penting, Revolusi Amerika nglairake Amerika Serikat, bangsa sing nilai politik, kekuwatan ekonomi lan kekuwatan militer wis mbentuk lan mbentuk donya modern.

Crita Revolusi Amerika minangka salah sawijining pangowahan lan pangembangan kanthi cepet. Sadurunge 1760, koloni Amerika 13 nikmati dekade kemakmuran ekonomi lan hubungan sing apik karo Inggris. Umume Amerika nganggep awake dhewe wong-wong Inggris sing setia; padha gelem dadi prekara raja Inggris sing wicaksana lan moho bebrayan tinimbang budak lan pandhita saka wong-wong liya sing nindhes. Sing ana revolusi bisa mbukak ing masyarakat kolonial Amerika katon ora bisa dikira.

Sajrone pertengahan 1760, kasetyan kasebut ing Inggris dites dening masalah sing katon umume: perselisihan lan debat babagan kabijakan lan pajak pemerintah. Ing sawetara dekade, para petani Amerika nyengkuyung nganggo kenthel lan wesi lan mlaku menyang perang nglawan tentara Inggris ing Lexington, Massachusetts. Miturut pertengahan 1776, politisi Amerika nganggep manawa ikatan karo Inggris dadi rusak banget, dheweke milih merdeka. Kamardikan iki nggawa rong tantangan: perang karo Britain, kekuwatan militer sing unggul ing jagad, lan butuh sistem pamaréntahan anyar. Rampung tantangan kasebut yaiku nandhani fase pungkasan Revolusi Amerika.

Situs web Revolusi Amerika Sejarah Alpha History ngemot atusan sumber primer lan sekunder kanggo mbantu ngerti acara ing Amerika antarane 1763 lan 1789. kita kaca topik, sing ditulis dening guru sing duwe pengalaman lan ahli sejarah, nyedhiyakake ringkesan acara penting lan masalah. Dheweke didhukung dening bahan referensi kaya garis wektu, kinclong, profil biografi, peta konsep, kutipan, riwayat lan profil penting sejarawan. Situs web kita uga ngemot macem-macem kegiatan online kayata tembung silang lan pilihan macem-macem kuis, ing ngendi sampeyan bisa nyoba lan ngowahi pemahaman sampeyan babagan revolusi.

Kajaba saka sumber utama, kabeh konten ing situs web iki yaiku © Alpha History 2015-19. Konten iki bisa uga ora disalin, diterbitake utawa didistribusikake tanpa idin asli Sejarah Alpha. Kanggo informasi luwih lengkap babagan panggunaan situs web lan Sejarah Alpha History, waca babagan Katentuan Pangginaan supados langkung.